Főoldal

Belépés
Elfelejtett jelszó

Vegalife - vegetáriánus / vega ebédrendelés házhozszállítás

Híres magyar vegák, 1. rész: A Zenészek

Annyit hallani a médiában az amerikai vegetáriánus és vegán sztárokról, sőt, mi is több alkalommal írtunk róluk. Holott hazánkban is egyre több „celeb” dönt úgy, hogy étrendjéből kiiktatja a húst, állati termékeket. Csak felsorolni is hosszadalmas vállalkozás lenne, ezért mi inkább csokrokba foglaljuk őket, és az első merítésben a muzikális macsókkal, A Zenészekkel kezdünk.

hevesi

Hevesi Tamás

A zenész/labdarúgóedző már több mint húsz éve vegetáriánus, ugyanis cukorbetegsége mellett egy vérvizsgálaton az is kiderült, a vérzsírszintje az egekben volt. Életmódváltása után még az orvosok is nagyot néztek, ugyanis jelentős javulást tapasztaltak nála. Hevesi Tamás köszöni, sokkal jobban van, amióta nem eszik húst, és jóval több az energiája is.

 

kowalsky

Kowalsky

A Black Out és a Kowalsky meg a Vega zenekarok énekese, dalszerzője, Kowalsky Balázs Gyula immár tizenhárom éve vegetáriánus. Azelőtt önpusztító életet élt, de szerencsére mindig is vonzották a filozófiai és vallási jellegű témák, így egy sötétebb időszakában úgy döntött, változtat, és még jobban beleásta magát a tanokba. Sok időt töltött a Krisna-völgyben, de számos keresztény és muzulmán jóbarátja is van. A vegetarianizmusról ő maga ekképpen nyilatkozott: „Úgy éreztem, mintha mély álomból ébredtem volna. Ez az írás [a Bhagavad-gíta: filozófiai költemény, a hindu vallás legszentebb könyve – a Szerk.] újra elém tárta az igazságot, amit a szívem mélyén mindig is tudtam, hogy – többek között – minden élő valójában lelki lény. Nem az a test csupán, amelyben földi élete alatt létezni kénytelen. Semmiféle jogot nem érzek magamban arra, hogy élőlénytársaimat megfosszam bármitől, ami Isten által őket illeti. Legyen az a családjuk, a pénzük, a hitük… vagy akár a testük!”

 

laar

Laár András

Élete során többször is megpróbált áttérni a vegetáriánus életmódra (először tizenhét, majd huszonnyolc éves korában), de valami vagy valaki mindig hátráltatta, és vissza-visszahúzott a húsevéshez. Aztán 2002-ben egy szinte elviselhetetlen fájdalmakkal járó porckorongsérv (valamint az abból történő, már-már csodásnak mondható felépülése) terelte arra az útra, amit a mai napig jár. A zenész/humorista is, élettapasztalataiból okulva, úgy tartja, a vallás és az eszmeiség együtt ad erőt a váltáshoz és az erős elhatározáshoz. Úgy véli, „a Föld jövőbeli sorsát érintően kulcsfontosságú, hogy az emberek egyre növekvő arányban önként lemondjanak a húsevésről”.

 

lukacs

Lukács László

Mindig is taszította a húsevés, legfőképpen az, ahogyan az állatokkal bánnak, ahogyan végeznek velük, így Laci már tizenhatodik éve nem fogyaszt húst. „Egészen egyszerűen nem akarok leölt állatokkal táplálkozni, nem akarom, hogy pusztán azért, mert ’megtehetem’, az élet erőszakos kioltásával jussak táplálékhoz” – mondta az énekes. Elveiben ráadásul következetes: nemcsak a vágóhidakon ellenzi az erőszakot, de maga sem alkalmazza, így egyáltalán nem is törekszik arra, hogy ismerőseit, rokonait, barátait (erőszakkal) meggyőzze a vegetarianizmus előnyeiről.

 

mester

Mester Tamás

Több mint húsz éve változtatott étkezési szokásain. Amikor ismerkedni kezdett a keleti filozófiákkal, akkor derült ki számára, hogy húsevés nélkül is megoldható az életben maradás, sőt, ahogyan vallja, egyszerűen egy általános társadalmi kondicionáltság eredménye az, hogy állatok életének kioltását szükségszerűségként kezeljük. Véleménye szerint mindössze megszokásról van szó – ő maga azonban nem az a „változtatni képtelen”-típus, így képes mindig megújulni, és évtizedről évtizedre újult erővel, friss energiával követni a vegetáriánus életmódot.

 

Forrás: vegavarazs.hu, storyonline.hu, nlcafe.hu

VegaLife
Étlap Ezeket az összetevőket nem használjukFelhasznált összetevőkinformációk

Üdvözlünk a VegaLife ebéd házhozszállító oldalán!

A VegaLife alapítóiként életfelfogásunk mentén fogalmaztuk meg szándékunkat: a vegetarianizmus (valamint a vegán életmód) hazai népszerűsítését. Értendő ez alatt a válogatott alapanyagokból, vegetáriánus receptek szerint készülő ételek terjesztése, mind a témát érintő hírek, újdonságok, érdekességek megosztása az arra fogékony közönséggel. 

Kellemes böngészést kívánunk oldalunkon!

 

 

eteleinkrol

Vega életmód

vegak

 

info