Főoldal

Belépés
Elfelejtett jelszó

Vegalife - vegetáriánus / vega ebédrendelés házhozszállítás

A gyümölcscukor

A fruktóz (gyümölcscukor), egy egyszerű cukor, ami gyümölcsökben, zöldségekben és a mézben található meg. Az egyik legédesebb cukorfajta, a répacukornál 2-3-szor édesebb. Tiszta formájában az 1850-es évek óta használják édesítésre. Előnyös többek közt a cukorbetegek és a fogyókúrázók számára.  

gyumolcs

 

Édesítésre ugyanúgy használható, mint a répacukor, annyi különbséggel, hogy mivel akár kétszer édesebb, ezért kevesebb is elég belőle. Amikor az ember eszik, a vércukorszint gyorsan emelkedik, amilyen gyorsan emelkedik, olyan gyorsan fog csökkenni is ami újabb éhségérzethez vezet. A fruktóz lassabban emeli a vércukor szintet, ami az alacsony glikémiás indexének (grammonkénti glikémiás terhelés) köszönhető, lassabb felszívódása hasznos a cukorbetegek számára is.  A WHO (Egészségügyi Világ  Szervezet) arra a következtetésre jutott, hogy az alacsonyabb glikémiás indexű ételek segíthetnek megelőzni az elhízást, és a II-es típusú cukorbetegséget.

Érdekesség, hogy bár a fruktóz főleg növényekben található, fellehető az emberi testben is, a spermában, a magzatvízben és a vérben is.


Egészségügyi előnyei:

-       Véd a stressz negatív hatásai ellen.

-       Védi a májat.

-       Csökkenti a visszereket. Kutatások szerint már négy hét után is körülbelül 50%os javulás tapasztalható.

-       A fruktóz segíti a szervezetet számos tápanyag raktározásában, mint a magnézium, a kalcium és egyéb ásványi anyagok. Segíti az ásványi anyagok egyensúlyát.

Fontos azonban tudnunk, hogy a túlzott gyümölcscukor fogyasztás ugyanolyan káros, mint bármilyen más cukor, ezért fontos a mérsékletesség, bármilyen édesítőszert is használunk.


Forrás: caloriecontrol

VegaLife
Étlap Ezeket az összetevőket nem használjukFelhasznált összetevőkinformációk

Üdvözlünk a VegaLife ebéd házhozszállító oldalán!

A VegaLife alapítóiként életfelfogásunk mentén fogalmaztuk meg szándékunkat: a vegetarianizmus (valamint a vegán életmód) hazai népszerűsítését. Értendő ez alatt a válogatott alapanyagokból, vegetáriánus receptek szerint készülő ételek terjesztése, mind a témát érintő hírek, újdonságok, érdekességek megosztása az arra fogékony közönséggel. 

Kellemes böngészést kívánunk oldalunkon!

 

 

eteleinkrol

Vega életmód

vegak

 

info