Főoldal

Belépés
Elfelejtett jelszó

Vegalife - vegetáriánus / vega ebédrendelés házhozszállítás

Tényleg éhes vagy?

Te mikor eszel? Amikor igazán éhes vagy? Ha eszedbe jut? Vagy mindig napszaknak megfelelően? Esetleg azok közé tartozol, akik bárhol, bármikor? Levezetni a feszültséget, hozzájutni némi boldogsághormonhoz vagy csak unalomból. Ha az utóbbi csoport tagja vagy, ezentúl használd a brokkoli-tesztet, hogy  könnyedén eldönthesd igazán éhes vagy-e. A fizikai éhség lassan alakul ki, és ahogy fokozódik, egyre inkább úgy érzed, hogy bármit megennél. A stressz-evés ezzel szemben hirtelen tör az emberre, és a kielégítésére sem jó bármi. Ezen kívül jellemzően bűntudattal társul.

Vannak bizonyos ételek, amik kifejezetten alkalmasak a negatív pszichés hatások csökkentésére. Ezekkel az az egyetlen gond, hogy általában rendkívül egészségtelenek és igazából az éhséget sem csillapítják. Adam Gilbert személyi edző szerint ezzel csak elnyomjuk az érzéseinket, amik az éhségérzetet kiváltották, de ezek nem változnak meg tőle. Az érzelmek, mint kitartó ügynökök kopogtatnak, kopogtatnak, ha az ajtó zárva, bejönnek az ablakon. Elnyomásukkal több kárt okozunk, mint hasznot.

 

 

A „brokkoli-teszt” egy remek módszer eldönteni, hogy valódi-e az éhségérzet vagy csak valamit kompenzálni szeretnél az evéssel.

Kérdezd meg magadtól: „megenném most ezt a brokkolit?” Ha a válasz „igen” akkor tényleg éhes vagy, és keress magadnak valamit. Azonban ha a válasz nem, akkor a te „éhségedre” nem az evés a megoldás. Az agyad igazából valami másra vágyik, a stressz csökkentésére, nehéz helyzetből való kimenekülésre, vagy egyszerű figyelem elterelésre. Az elv az, hogy ha igazán éhes vagy, jó a brokkoli is. Ha viszont válogatsz, valószínűleg nem fenyeget az éhhalál veszélye.

Alapvetően nem a brokkoli a lényeg, választhatsz bármi más egészséges zöldséget vagy gyümölcsöt. Persze hasznos, ha nem a kedvenceddel teszteled magad. És hogy mit tehetsz az éhségeddel, ha már lebukott, hogy nem létkérdés a kielégítése? Nos, kérdezd meg magadtól, mi az, ami igazán zavar? Mire vagyok igazán éhes? Tehetek bármit, hogy másként érezzek? Ha nem, miért nem?

Amikor érzelmeink miatt eszünk, annak az oka a tehetetlenség, hogy valamivel szemben tehetetlennek érezzük magunkat, tudatunk kikapcsol, bármi is bánt bennünket, már nem jut az eszünkbe, csak az evés örömére összpontosítunk, de ez csak pillanatnyi öröm. A végén a bűntudat veszi át a helyét, és újra szembetaláljuk magunkat az eredeti problémával. Fontos lenne ezekkel szembenézni ahelyett, hogy az evésbe menekülünk.

 

forrás: lifehacker

VegaLife
Étlap Ezeket az összetevőket nem használjukFelhasznált összetevőkinformációk

Üdvözlünk a VegaLife ebéd házhozszállító oldalán!

A VegaLife alapítóiként életfelfogásunk mentén fogalmaztuk meg szándékunkat: a vegetarianizmus (valamint a vegán életmód) hazai népszerűsítését. Értendő ez alatt a válogatott alapanyagokból, vegetáriánus receptek szerint készülő ételek terjesztése, mind a témát érintő hírek, újdonságok, érdekességek megosztása az arra fogékony közönséggel. 

Kellemes böngészést kívánunk oldalunkon!

 

 

eteleinkrol

Vega életmód

vegak

 

info