Főoldal

Belépés
Elfelejtett jelszó

Vegalife - vegetáriánus / vega ebédrendelés házhozszállítás

Irigylésre méltó formában a 47 éves vegán triatlonista

Az ultramaratonista Rich Roll kirobbanó formában van, s bevallása szerint mindezt a szigorú vegán diétának köszönheti. Életmódváltása óta több mint húsz kilót fogyott, sőt, megszabadult drogfüggőségétől is!

rick

Míg sokan úgy vélik, a sportolóknak húst is kell fogyasztaniuk a megfelelő erőnléthez, addig a 47 éves triatlonista, ultramaratonista Rich Roll rácáfol erre a tévhitre: azt vallja, megfelelő mennyiségű proteinhez jut zöldségek, gyümölcsök és magvak fogyasztásával.

Ráadásul nem is olyan régen, úgy nyolc évvel ezelőtt még több mint 20 kg súlyfelesleg volt rajta, és bénító alkohol- és drogfüggősége majdnem teljesen tönkre tette életét. Az eredetileg Stanfordon végzett ügyvéd 2006-ban döntött az életmódváltás mellett, amikor szívinfarktus-gyanúval kórházba került. Azóta a négygyermekes apa tisztán növényi étrenden él, és köszöni, még soha nem volt jobban.

Roll úgy nyilatkozott a Miami New Times-nak, hogy vegán diétájának már a harmadik napján érezte, kicsattan az energiától: „nem sejtettem, hogy ilyesmi egyáltalán lehetséges, pláne azok után, hogy hosszú időn keresztül alkohollal és drogokkal tömtem a szervezetem”. Két év után leadott 23 kilót, leszokott függőségeiről, és az Epic5 nevű hosszútávú triatlonon is elindult, ami tulajdonképpen öt Ironmant takar öt nap alatt, öt különböző Hawaii-szigeten. (Egy Ironman megszakítás nélküli 3,86 km úszásból, 180,25 km kerékpározásból és egy maratonból: 42,195 km futásból áll!)

 

rick_fitt

 

Ezek után 2009-ben a Men’s Fitness magazin beválasztotta Rollt „a világ 25 legfittebb férfija” közé, 2012-ben pedig megjelentette saját, Finding Ultra című könyvét, melyben másokat is arra biztat, hogy váltsanak egészséges életmódra. „Szeretnék inspirácó lenni más emberek számára, és segíteni nekik, hogy egészségesebb döntéseket hozzanak életükben, étrendjükben. Számomra ma már az az egyik legnagyobb öröm, ha pozitív hatással lehetek mások egészségére nézve”, vallotta be a triatlonista.

 

Forrás: examiner.com

VegaLife
Étlap Ezeket az összetevőket nem használjukFelhasznált összetevőkinformációk

Üdvözlünk a VegaLife ebéd házhozszállító oldalán!

A VegaLife alapítóiként életfelfogásunk mentén fogalmaztuk meg szándékunkat: a vegetarianizmus (valamint a vegán életmód) hazai népszerűsítését. Értendő ez alatt a válogatott alapanyagokból, vegetáriánus receptek szerint készülő ételek terjesztése, mind a témát érintő hírek, újdonságok, érdekességek megosztása az arra fogékony közönséggel. 

Kellemes böngészést kívánunk oldalunkon!

 

 

eteleinkrol

Vega életmód

vegak

 

info